24-07-2015

ubaye, van begin tot eind

In volledig Nirjharaanse stijl begeven we ons naar naar de instap. Of was het nu de uitstap ? Neen, de instap is hoger, veel hoger, .. of toch niet...

Uiteindelijk is de kogel door de kerk en stapt een selekt groepje in aan de brug van La Fresqiere.Hoewel het water dondergrijs is, wat meestal wijst op hevige regen hogerop, is de waterstand best laag. Alles kan netjes gevaren worden. Zelfs Peggy doet het vootreffelijk dank zij de steun van Birdy.


jan op het hoefijzer, den beyr kent dat hier goed :-)

Tegen dat we toekomen in Le Martinet is de rest van het team bijna klaar met shuttelen en even later is heel de bende klaar voor vertrek.Het is weerom een hele troep.pepe begint op alle fronten op urbanus te gelijken.

Maar alle nirjharanen tonen zich van hun beste kant. Er worden geen zwemmers gemeld, hoewel den ollander toch flink zijn best gedaan heeft om wat roet in het eten te gooien.den ollander deed flink zijn best maar ik had nog iets bij hem goed te makenAan het einde van het traject blijft de kloof toch steeds een prachtig juweeltje van natuurschoon. We proberen iedereen dan ook wat te verzamelen voor wat groepsfoto's.Uiteindelijk varen 5 dapperen zelfs nog door in de grote eindkloof.

de invaart van de grote kloof

Eens goed vertrokken wordt het in de verte flink donker en horen we af en toe wat gegrom. Het was niet altijd duidelijk of het van mijn buik kwam of van de wolken... Op de twijfelpassages beslissen we dan ook om niet te veel tijd te verliezen en hier en daar wat om te dragen. Er blijven nog voldoende spannende passages over.Als we de eerste druppels uit de lucht voelen vallen varen we het meer op en iets verderop staan onze maten ons al op te wachten.

Bij ons is het uiteindelijk bij wat druppels gebleven. De achterblijvers op de camping hebben iets meer hemelwater te verduren gekregen...
het roept herinneringen op... nog niet zo lang geleden hebben we dit nog meegemaakt.

Het is alweer de laatste avond van ons gezamelijk verlof. Tijd dus om in schoonheid af te sluiten op restaurant.


receptie in de groepstent.

Bekijk op Nirjhara-Maps

Ubaye, The Race Course

Medevaarders

Bert
Dimitri
Gert
Jan
Mark
Melissa
Peggy
Peter
Peter
Philippe
Richard
Ward
Wim