11-11-2016

Angillon, full on

Heel wat discussie rond een bestemming voor de late herfstvakantie, soms zelfs heel out-of-the-box! Voorkeursbestemming Ardèche/Cevennen valt af wegens geen water maar uiteindelijk lijkt Jura de goede keuze voor 3-4 dagen kayakplezier. Vrijdagochtend worden we al direct geconfronteerd met een volgend dilemma, de meeste peilschalen staan ruim boven maximum.
De Angillon heeft geen aangegeven maximum en enkele Fransen aan de uitstap bevestigen "hoe meer hoe beter". Dit blijkt ook te kloppen, alhoewel de bedding redelijk vol staat geeft het bovenstuk ons een aantal mooie volume passages, klasse 3-4, allemaal redelijk straightforward.
Keerwaters varen tussen de bomen en afspanningen levert voor ons -ervaren Ardennen vaarders- geen probleem maar volle concentratie is wel een must... Het stuk na de wegbrug (scheiding boven/onderstuk) versterkt het Ardennen karakter nog wat verder totdat na een hoge onbevaarbare stuw ons een dikke slide combinatie opwacht die (bij deze waterstand) niet zou misstaan in Noorwegen (met uitzondering van de takken...), good fun. Als super afsluiter komen we na de samenvloeiing met de Ain nog enkele mooie golftreinen tegen.

Als een side observation blijken de meeste clubleden ondertussen geinvesteerd te hebben in full drysuits. Een beetje onduidelijk of dit mede veroorzaakt dat er serieus op de rem gestaan wordt met uitgebreide inspecties en verkwikkende wandelingen langs alle mogelijke oevers.... De hoop op ergens een second run verdwijnt langzaam maar zeker maar dankzij wat shuttle werk van Wim kunnen Birdy en ik het bovenste stuk toch een tweede keer afvlammen, fantastisch met nog een bang momentje voor mezelf als ik in backloop gezet wordt en even stevig mijn paddel moet vasthouden in de volgende particle accelerator.

Peilschaal brug midden: 60-65cm

PS: Mensen die zeker willen varen in het najaar kunnen beter trip einde aug/begin sept plannen in de Alpen, vroeg of laat gaan we in november toch eens echt volledig zonder water zitten. Ideaal is natuurlijk de twee....
Bekijk op Nirjhara-Maps

Angillon, bovenstuk
Angillon, benedenstuk

Medevaarders

Arne
Bert
Bruno
Célestin
Gert
Jan
Lenny
Peter
Sander
Ward
Wim