14-11-2016

La Loue (Source-Mouthier bij 8 kub) met zn twee.

En toen waren ze nog met 2... Gio en Sander. Na veel te veel de waterstanden te checken toch maar beslist om La Loue te gaan varen (La Bienne en de Areuse leken me te risico-vol om met 2 te varen voor de eerste keer...).

Marginaal goe geslapen in marginaal F1 hotel van Pontarlier en hop naar de bron.

 photo 20161112_102925.jpg

Mega mooie surroundings maar met 8kub wel wa weinig water. Heeeeeeel veel bomen in de weg adde t mij vraagt. Zeker gevaarlijk mocht r wa meer water staan.

We hadde wel geen tijd meer voor tweede deel. Terugliften vanaan de uitstap in Vuillafans lukte niet dus teruggereden nr de instap en tege 13u45 beginne varen.

Eerste deel boven de barrage niet gedaan wegens geen veilig gevoel met ons 2. Gio zat serieus met de poepers sinds de vorige keer dawe kwame spotten bij hoge waterstand twee dage voordien. De 'infran' en de grote waterval overgedragen + nog enkele onveilige passages met bomen. Bij 7a8 kub raak je in t middenste stuk (grote bocht op de kaart) wel veel de bodem. Maar die is zacht, soort van kalkafzetting...

Einde van deel 1 is weer smaller en verblokter. Aan de hydro-electrische centrale 2km boven Mouthier komt er langs alle kante water bij en wordt La Loue een wilde volumebeek met hoge golven die n Gorge induikt. Te vermijden via uitstap aan de centrale.

Da hadde wij beter ook gedaan want in t schemerdonker elk in n verschillend keerwater terecht gekomen uit mekaars zicht. Elkaar moeten zoeken in t donker op de steile en losse hellingen van de gorge en pas 45min later herenigd. Nog ns 1u later de boten uit de gorge kunne krijge na veel sleure, zwete, vloeke en hopen dat t lichtje van de gsm t volhoudt. Man man man miserie miserie...

Taxi gebeld. Blijkt dat we op n afgesloten stuk weg staan en die ons nie kan kome oppikke. Dus nog 2km wandele nr t dorp (boten achtergelate) om met taxi nr de instap en onze oto te rijde. Gio zweert dat m La Loue nooit meer wilt vare... Ik daarentegen ben serieus uit op revanche!

Foto'ke van toen alles nog goe ging, aan de waterval.

 photo 20161114_151031.jpg

En het klimwerk om de waterval te passeren...

 photo 20161114_151101.jpg

Bekijk op Nirjhara-Maps

Loue, La source

Medevaarders