29-02-2020

Hoegne

Wat verse sneeuw, een warmtefront en wat regen, ?, zou wel eens kunnen dat er wat te beleven valt in de Venen zou je denken maar niet zo de gemiddelde Nirjharaan, stillekes aan verworden tot een bende salonvaarders (mezelf inclusief). Gelukkig is er Birdy die nog wat inhaalwerk heeft na een periode van gedwongen inactiviteit. Helpt natuurlijk ook dat er niet al te vroeg moet opgestaan worden, Birdy is zelfs een half uur voor afspraak van 14h terplaatse. Jommeke is ook voor het weekend in de Ardennen, kwestie van wat af te kicken van Afrika, helaas zonder boot.

De regen laat wat op zich wachten maar de dooi doet zijn werk en we doen een eerste run bij 75cm. Tof, snel, wat rocky en alles voelt serieus roestig, redelijk wat diepe steunen en gemiste boofs.
Second run bij 85cm, pakske smoother maar koude water en dalende buitentemperatuur blokkeren de spieren nog wat meer, nog wat meer diepe steunen maar kunnen gelukkig het hoofd net boven water houden... All in, zeer geslaagd namiddagske en blij dat we toch nog iets hebben kunnen maken van de blijkbaar zeer natte februari maand.
Ach ja, naast wat reeds oudere bomen, ook wat nieuw houtwerk dat een zekere aandacht vergt.


Birdy keeping it dry on cascade Leopold

Bekijk op Nirjhara-Maps

Hoegne, Bovenstuk, van passerelle de centenaire tot pont de belleheid

Medevaarders