08-03-2020

Rur van Monschau naar Einruhr

Vandaag gaan we kilometer vreten met een paar gevorderde beginners en instappers. Peilschaal Dedenborn op 75cm zakkend naar 70cm. 14 km heb ik mijn boek staan, 2 a 3 uur varen bij deze waterstand (hoe anders dan in januari 2011 toen de Rur 170cm aantikte op de peilschaal in Monschau), minimaal een half uur rijden om de auto weg te zetten en dan weer een half uur terug... een lange dag. Dat begon al toen 1 van de deelnemers een uur vertraging inbouwde door een tikfout in zijn messenger; met een uur vertraging weg uit Rooi, de reis ging vlot maar bij de instap teveel bekenden om de vaart erin te houden en dan die stuwen in de stad die zijn hoog man!, uitgebreid bekeken wat ze ooit nog eens gaan varen.
Ingestapt na de waterzuivering vanwege de boom die daar ligt, laten we daar maar geen beginners overheen sturen.
Yes! eindelijk varen Elsje
Yes! eindelijk varen Elsje

Onderweg veel golventreinen en surfgolven en af en toe een fijne bocht met leuke keerwatertjes; prima oefenstuk. Naar het eind toe wordt het platter, tot de laatste paar honderd meter het helemaal stilvalt op het stuwmeer

onderweg op de Rur
onderweg op de Rur
Handen in de lucht
Handen in de lucht


Uitgestapt op het stuwmeer van Einruhr. De Erkensruhr zelf had helaas net te weinig water om de sprong in het meer nog een paar keer te doen, de gewone uitvaart werd versperd met takken.

Uitstappen ging niet helemaal soepel meer
Uitstappen ging niet helemaal soepel meer


Bekijk op Nirjhara-Maps

Rur, Monschau - Einruhr

Medevaarders