29-01-2021

Boven-Hoegne, team B

Altijd wat puzzelen, hoeveel sneeuw ligt er, voorspelde regen, temperatuur, al dan niet wat tijd blokkeren in de agenda, ... Deze keer was het wel duidelijk dat er do/vrij iets te beleven ging zijn maar zelfs met radicaal prioritiseren lukt het me enkel om de vrij NM vrij te houden.

De boys spreken al af in de VM met een vaag plan om in de NM nog iets anders te gaan varen. Ik besluit het maar op de Boven-Hoegne te houden. Veel kajak auto's, het lijkt wel alsof de fine fleur van de Belgische/Vlaamse kajakwereld afgezakt is naar de venen, maar niemand vertrekkensklaar. Allemaal bezig op de beek, prutsers, het gaat toch goed vooruit precies.

Aan de instap wat wide-eyed verhalen van zwempartijen, een groene Waka goed door de cascatellekes, een blauwe boot weg, ..., perfect om in de stemming te komen!

Moet zeggen, stond goed dik, misschien nog net iets meer dan high water run enkele jaren geleden. Niet echt volledig in the zone beslis ik al snel om na de slides in te stappen, enkele takken maken de aanvaart nog iets trickier en 't is precies eerder de rivier die bepaalt waar ik ga dan het manneke. Heel spijtig voor de vriendelijke Waal die speciaal was meegelopen voor wat actiefoto's.

Niet getreurd, bij goede waterstand is de rest van de Hoegne ook zeer de moeite en na een wilde en niet heel gecontroleerde rit kom ik aan in Belleheid waar Thomas weet te melden dat de gang juist vertrokken is op de Midden-Hoegne. Choices, choices, ..., kies toch maar voor second lap op de Upper.

Na snelle voetennavette, gaat de second run duidelijk beter, nu wel met de slides. Niet helemaal duidelijk of dit aan de lagere waterstand ligt of feit dat ik wat opgewarmd ben (de transitie van VM achter bureau, rush met auto en direct instappen op dikke beek ging alleszins niet zo geweldig). Na tweede wandeling naar boven kom ik aan de instap de boys tegen die de auto's komen ophalen, duidelijk heel wat verhalen maar weinig tijd, verslagen met leerrijke details zullen ongetwijfeld volgen.

Nog wat technische shit:
Eerste run, internet peilschaal: 99cm, Belleheid: bovenkant 100
Second run: internet 97cm, Belleheid: onderkant 100 (2cm verschil op internet was toch serieus verschil op het water)
Vermist: gele headcam van den AliBaba die terhoogte van tweede wandelbruggeske afscheid heeft genomen en die ik node zal missen (bijgevolg ook geen beeldmateriaal) Voor diegenen die er niet bij waren, bad luck, het gebeurt niet vaak dat de Hoegne langer dan 24h boven de 90cm blijft staan!


foto Vincent Michel fb


Bekijk op Nirjhara-Maps

Hoegne, Bovenstuk, van passerelle de centenaire tot pont de belleheid

Medevaarders