22-07-2020

vaarperikelen op de inferno kloof van de Dora Baltea

Na wat zoeken hebben we de instap gevonden. De instap is een mooie rustige kloof maar eenmaal de hoek om ging het los. En hoe! Sander dook al snel een gat in en moest zwemmen.

Achter de boot aan was niet echt een optie, was al blij dat ik in mijn eigen boot bleef zitten. Het was hard werken om je lijn te halen en de gaten te ontwijken. Gelukkig ging het goed tot aan de start van de raft section.

Stond toch wel behoorlijk wat hoger als de eerste dag(energie centrale stond aan. +-20m3 extra) Birdy zou wachten op Peter en Willy. Andoni en Peggy hebben besloten niet in te stappen.

Paar km verderop hebben we Sander zijn boot gevonden. Besluiten zijn boot even naar de weg te sjouwen. Wist niet dat er zo?n zware boten waren. ? toen we beneden aan kwamen wachten ons een verrassing, de boot van Gert was weg gespoeld.

Dus maar weer terug naar boven om die oranje tanker weer te halen. Iedereen weer ge?nstalleerd en vaarden verder. Stukje verder zagen we de boten van Birdy Peter Willy en van Gert liggen.

Groep en boten weer compleet. Nog lekker naar de uitstap gepeddeld.

Was een leuke en erg snelle rivier waar we flink op moesten werken.

Bekijk op Nirjhara-Maps

Dora Baltea, canyon de l inferno
Dora Baltea, lower raft section

Medevaarders

Bert
Gert
Rick
Sander
Ward