10-07-2022

Numedalslagen, no volume run

waterstand: 30 m3/s

verslag Sander:
Nog wat groggy van de heenrit komen we tegen de middag aan in Dagali. Een team Italianen/Oostenrijkers stapt net uit en weet ons te vertellen dat het water laag staat maar er nog steeds hopen fun te beleven valt. Beetje jammer dat we de Numendalslagen niet in volle glorie kunnen varen (lees met meer water), maar misschien is dit niet slecht om op te warmen. Een Noors/Zweeds duo spreekt ons aan of ze met ons mogen meevaren, want ze hebben weinig ervaring. Na wat aarzelen regelen we een navette met de Italianen/Oostenrijkers en beslissen we het Noors/Zweeds duo op sleeptouw te nemen. Wel zalig dat je binnen de kajakwereld gewoon je sleutels aan een wildvreemde andere kajakker geeft en er in vertrouwt dat hij je auto netjes aan de uitstap zal zetten.

Zot veel muggen bij de instap. Maar de Zambezi-section doet dat al snel vergeten. Dankzij de lage waterstand durven we beiden de rapid varen. De Noor en Zweed kijken toe en keuren goed. De kop is er af. Bring it on! De rest van de afvaart verloopt vlot. Helaas zijn de rustigere stukken tussen de rapids echt plat met deze waterstand. Het korte stukje ?kloof? met 3 opeenvolgende moves slaan we over omwille van toch een vies dubbel gat onderaan. Een kleine week later zullen Ward en Peter bij 10 kub minder (20 ipv 30 kub) dit wel vlot kunnen varen.

Hongerig naar meer bollen we door via de route 51 om een bivak-plaatsje te vinden hoog op de col, met prachtige zichten vanuit ons tentje. Life is good!

Sandy


Laag water aanloop tot het Zambezi dropje


Zam' dropje


Uitvaart van Zambezi dropje


Uitvaart Zambezi dropje starring Jamie de Deen


Eerste slide na de start na het meer, gewoon punchen.


sliiide and punch


Diner with a view

Bye Birdy

Bekijk op Nirjhara-Maps

Numendalslagen, rafttraject vanaan het Ossjoen-meer tot aan de brug

Medevaarders