18-07-2022

Brandset walibi-fun met minimale waterstand

Waterstand: minimaal, (geschat) 5 kub.

Wim & Karla brengen Ward naar het hospitaal na zijn blessure op de Strondelva-val en dus zijn we weer met een uitgedund team op pad. Vanaf de instap is het karakter van de beek meteen duidelijk: kristalhelder water op een witte rotsbedding vol slides en drops. Vooral ik was super stocked om dit ding te varen. Walibiiiiiiii! We beslissen upper en lower te doen. Ik vaar de slide/auto-boof/val onder de voetgangersbrug bij de instap 2 keer omdat hij gewoon weg te geniaal is. En alles er onder is pure fun. Helaas wel nogal ?bony? op meerdere plaatsen, waardoor velen vaak beslissen om te dragen en het rugje te sparen. Ik vertrouw er op dat mn flexibele en 35jaar jonge rug dit nog wel aan kan en amuseer me als een klein kind.

Birdy en ik wagen ons ook aan de monsterslide. Allebei arriveren we met een glimlach tot achter onze oren in het keerwater onderaan de slide. Maar het vele uitstappen & spotten & evt omdragen begint toch te wegen op de groep. Dus 300m voor de uitstap beslissen we uit te stappen en de rest te laten voor een andere keer.
Dolgelukkig na een topdag (Jordalselvi en Brandset) keren we terug naar onze campspot om de batterijtjes weer op te laden.

SandyMr Guide op ??n van de passages aan het begin, we vaarden dit al met een pak meer water, dus nu lekker chillen.Ook Peter vinkt deze passage af en bereidt zich voor op de volgende slide, waar hij nog iets mee te settelen heeft. Vorige keer bleef hij 2 minuten surfen in de stopper beneden...De megaaa-slide, toch effe slikken, hopen dat je niet omkaatst, maar 't ging super voor Sander en BirdyMega-Slide Brandset yeeehhhhHeerlijk zonnetje en Sander in zijn nopjes en gaat maar dooren zo verder

Bye Birdy

Bekijk op Nirjhara-Maps

Brandseth, klassiek stuk tot wegbrug (begin course race)
Brandseth, bovenste stuk

Medevaarders

Bert
Bruno
Peter
Sander