20-09-2022

Brandenberger (Kaiserklamm, Pineggerklamm, Wiesklamm,Tiefenbachklamm, Unterflauf)

Brandenberger (Kaiserklamm, Pineggerklamm, Wiesklamm,Tiefenbachklamm, Unterflauf)

Waterstand: 55cm (10cm boven absoluut minimum volgens rivermap.org, 3 dagen ervoor hadden Lane Demeulenare, Cis Acx en Tom Dierick al een afvaart gedaan bij 80cm)

Nog een beetje moe van de lange rit uit Belgi?. Maar de Brandi loopt, dus wil ik die zeer graag op mijn lijstje kunnen afvinken. Cis is chaud, de anderen iets minder. Dus springen we met 2 in de auto en bollen we van Oetz (we verblijven daar voor de Oetz Trophy) richting Brandenberger.

Met wat geluk komen we op de weg omhoog richting de Kaiserklamm-instap een ander team kajakkers tegen die ons straks rit omhoog kunnen aanbieden. Shuttle check!

De Brandi is opgedeeld in 5 stukken met aan elke in- en uitstap een goede parkeerplaats. Het stukje richting de Kaiserklamm (en ook het stuk daarboven) is wel op een bosweg, maar prima te doen met een gewone wagen.

Na wat spotten vanop het wandelpad in de Kaiserklamm, kleden we ons snel om en stappen we in. Niet te veel treuzelen, want dat andere team vaarders heeft 30min voorsprong en we moeten hen inhalen als we mee willen shuttelen met hen.

Ik vaar met mijn nieuwe Pyranha Ripper L (eerste deftige beek met een halfslice) en OMG, was me dat even schrikken. Ik word in alle richtingen geslingerd, onopzettelijke squirts en splats en andere moves volgen elkaar op ... maar ik kan telkens rollen. Oef! Met mijn typische paniek-oogjes kom ik de Kaiserklamm uit, Cis heeft er zijn plezier in. Na deze 'opwarmer' heb ik goed begrepen dat je in een Ripper niet hoeft te chillen. Dus vanaf dan alles full-on gevaren.

Rustigere en sportievere stukken volgen elkaar op. Bij de start van de Tiefenbach gaan we opnieuw spotten. Tijdens het klauteren verliest Cis zijn peddel... Wij er achteraan, maar nergens te zien op de beek. Een halfuurtje later halen we de andere kajakkers in EN ze hebben Cis zijn peddel. Hopla!

Ohja, ook nog even de infran vermelden in de Tiefenbach. 2de metalen brug die je tegenkomt, linker keerwater vlak voor de brug, metalen trapjes gebouwd om tot aan de brug te geraken, dan via linkerover dragen tot aan een 'crack' die je terug naar de beek leidt (boten met touw laten zakken is t veiligste). De infran wordt gevaren, maar er zit een crazy terugzog...

Ondertussen zit ik een pak beter in mijn Ripper en met een grote glimlach op onze gezichten varen we de laatste km's af.

Al wie er niet bij was heeft ongelijk ;-)

Merci Cis voor de gidsing, ik ben een tevreden man! Sandy

Bekijk op Nirjhara-Maps

Brandenberger Ache, Kaiserklamm
Brandenberger Ache, Unterlauf
Brandenberger Ache, Pineggerklamm + Wiesklamm
Brandenberger Ache, Tiefenbachklamm

Medevaarders