12-11-2022

InSaine

Tweede dag van ons najaarsverlof. Tijd voor de saine.

Het is even zoeken naar de juiste instapplaats en bij de verkenning van de omgeving komen we al meteen op een uitkijkpunt uit boven de kloof waar we recht onder ons de ingang van de infran zien.

Net zoals gisteren is het prachtig weer. Eenmaal de zon er volop doorkomt warmt het overal snel op. Het waterniveau staat op zijn minimumpeil maar het eerste deel is een kloof. Daar waar de rivier samen genepen wordt kunnen we nog vlot doorvaren.

De gids voorspelt talrijke sprongetjes zonder bijzondere moeilijkheden. En dat klopt, op hier en daar een boom na die de weg verspert. De infran die we eerder van het uitkijkpunt bovenop de kloof gezien hadden dient zich aan en is vlot langs links over te dragen. Bij deze waterstand is deze absoluut onbevaarbaar. Maar naar het schijnt is die wel ooit al bevaren maar dan bij 6x meer water.

We komen in Planches en het eerste deel van het traject is afgewerkt. We organiseren opnieuw een shuttle en dragen onder de heel smalle onbevaarbare kloof (gorge de la langouette) weer in voor het volgende traject. Dit traject hebben we eerder al gevaren dus we weten min of meer wat er komt. Er staat nu duidelijk veel minder water dan vorige keer, maar het wil niet meteen zeggen dat het gemakkelijker wordt. De ideale lijn zoeken en behouden is soms een uitdaging.

Al bij al een prachtige dag. We komen toe wanneer de duisternis valt, juist op tijd. Nu op zoek naar een restoke en een slaapplek.


Bye
Birdy

Bekijk op Nirjhara-Maps

Saine, traject na kloof
Saine, Foncine-le-Bas - Barrage des Planches

Medevaarders