23-07-2012

Soca, Sloveniƫ

Vandaag zouden we de so?a tussen Sprenica en Trnovo afvaren. Naast de weg was er een parking maar voor de eigenlijke instap was het makkelijker het baantje aan de parking te volgen tot aan de rivier waar er zelfs met de remork zonder veel problemen kon gedraaid worden.

effe stretchen voor de instap

Bij de instap zag het er redelijk plat uit en leek het een rustig tochtje te worden.

bij de instap is 't plat maar de scenery maakt het toch de moeite waard


Wat verder kwamen we hier en daar wat kleinere blokken tegen tot er verdacht weinig beweging in het water zat. Een bocht verder werden de eerste echte blokken zichtbaar en zag het er toch veel minder plat uit.

Vanaf hier begint het echt

Vanaf hier werd het minder overzichtelijk en was het geen overbodige luxe zoveel mogelijk keerwaters te pakken om te zien hoe de stroming zat.

van blok naar blok


Dit was ook de plaats waar de rivier haar eerste slachtoffer maakte. Er zat naar mijn mening toch redelijk wat druk op het water en met een van de weinige riverrunners was ik toch extra aandachtig.

Na een hoop rotsblokken te hebben ontweken kwamen we aan de brug waar de slalompiste begon. Het was plezant genoeg geweest en besloot om samen met Melissa en Philippe hier uit te stappen. Terwijl we met onze boten naar boven stapten, ging de rest van de groep verder naar de volgende uitstap.

Nu konden we niet meer doen dan op ons vervoer wachten en terug naar de camping rijden ?

Diegenen die er nog zin in hadden maakten zich vervolgens klaar voor de laat-namiddag activeteit: monster-trotti rijden !

skilift is stuk maar geen nood, wij hebben onze polyvalente trailer bij...


de start van de monster-trotti afdaling


in volle vaart naar beneden


den ollander klieft hout voor de BBQ


pintje pakken bij kampvuur

DimitriBekijk op Nirjhara-Maps

Soca, Friedhof met Slalom Strecke (Sprenica 1 tot Trnovo 2)

Medevaarders

Dimitri
Gert
Jonathan
Joost
Kris
Mark
Melissa
Philippe
Robert
Wim