22-07-2012

Soca, Slovenië

Mijn 2de kajakervaring, mijn eerste maal in een topo duo.......dat wordt lachen?

Dat dacht ik ook, tot ik 3 minuten in een kayak zat. 's Morgens (de eerste kajakdag) kon ik nog weerstaan aan Voenkels vraag om mee te varen in de topo duo. 's Middags begon ik te twijfelen en voor ik het wist had ik 'ja' gezegd. Ik dacht bij mezelf ?Ik ben er dan vanaf voor de rest van de week?.

Tarara, ik had beter moeten weten.

bij het klaar maken voor vertrek is er eentje in feeststemming...


een dixi aan de kant van de weg verraadt de instapplaats

Toen we naar de instapplaats reden, stelde iedereen me gerust. Da zal wel meevallen. Zwemmen doe je niet? Tot ik aan Mark vroeg wat hij ervan dacht. ?Ik zou het niet doen? zei hij. Ehm, te laat om in vraag te stellen of hij het nu meent of niet.

Voenkel en ik stapten in 'den boot' en ik kreeg in 3 minuten een snelcursus. Vol vertrouwen (lees : ik had veel vertrouwen in Voenkel) vertrokken we. Was het niet van die stenen die in de weg lagen, dan hadden we niet gezwommen ;)

Euhm,.... zou ik dit nu echt wel doen ?

Voor de zwempartij kwamen we dwars te liggen tegen 2 stenen! 3 minuten en 't was al van dat. Op zich zaten we daar goed, maar hoe komen we daar droog uit : NIET dus. 't Rekkerken gooide een touw. Heel goed gevangen door Voenkel, maar hij lost zijn peddel. En nu, dacht ik. Gelukkig lag het feestvarken van de dag(Robert) nog op wacht en gooide hij zijn peddel.

de topoduo zet zich dwars vast tussen 2 stenen


Euhm, jongens... kan iemand misschien helpen ?


helluuup !


ik zal mijn vrouwtje daar eens te hulp schieten zé...

Met wat hulp van het touw, kwamen we vlotjes los, maar bij de volgende passage ging het opnieuw mis. Ik dacht dat ik goed kon zwemmen, maar dat was zonder wetsuit, sandalen en het krachtige water meegerekend. Heb ik geroepen? Laat ons zeggen dat mijn 'HELP' eeuwig opgeslagen is in 't Rekkerken zijn geheugen.

alle hulp kon niet baten

Ik wou na deze passage zooooo graag stoppen, maar kon mijn naam die eer niet aan doen. Ze overtuigden mij om verder te varen. Met een 'ei' in mijn broek stapte ik terug in de boot! En maar goed ook! De snelcursus van Voenkel ging verder? Volgens mij dacht hij toen ?Waar ben ik aan begonnen. Ik deed mijn best, maar vooral Voenkel deed de rest!

Nu gaat het prima


ook voor mozes mooi invaren


Ook voor Dimitri het eerste vaartrajekt


Melissa laat zich niet kennen en vaart goed mee


Halverwege het trajekt is de mangelkloof. De hoge waterstand maakt de invaart nu gemakkelijk


zicht op uitvaart van de kloof. een toevallige voorbijganger beweert dat daar links een onderspoelde wand/gat zit van 6 m


verkenning van het kloofje kan prima vanop de hangbrug

Al bij al heb ik er van genoten. Of ik nu de kayakkriebels te pakken heb? I don't think so? Maar 1 keer in een jaar moet wel lukken.

Voenkel en den otter krijgen blijkbaar stijladvies van dezelfde persoon


het feestvarken van de dag


drinkeeeee...


't was een zware dag voor voenkel


MietBekijk op Nirjhara-Maps

Soca, Bunkerstrecke

Medevaarders

Dimitri
Gert
Jonathan
Joost
Kris
Mark
Melissa
Miet
Peter
Philippe
Robert
Wim