30-01-2016

algemene vergadering met sportieve namiddag aktiviteit

Zoals naar jaarlijkse gewoonte combineren we onze algemene vergadering met een leuke sport activiteit. We hoopten dit jaar op sneeuw om te kunnen langlaufen maar de zachte temperaturen dwingen ons ertoe om nieuwe plannen te smeden.

Het vooropgestelde alternatief om te mountainbiken kan ook op niet veel enthousiasme rekenen omdat alles geweldig nat en modderig ligt.

Maar als het zachte temperaturen zijn en het heeft veel geregend, dan moet je als kajakclub toch niet ver zoeken om een leuke activiteit te verzinnen...we gaan varen.

De regen in de venen komt wat achter op de vlagen die reeds over vlaanderen getrokken zijn. Tegen de middag staan alle beken nog heel laag. Een korte inspectie aan de tros-marets, op weg naar ons jeugdherberg in Malmedy bevestigt dit. Deze rivier is absoluut nog niet bevaarbaar.

We beslissen daarom om te starten op de Salm; een rivier die iedereen mee kan varen. Enkel Ward en zijn vriendin opteren voor een romantische wandeling langsheen de hoegne.

Bij aankomst merken we dat de buiten intussen toch de venen bereikt hebben. We vermoeden dat de kleinere beekjes nu wellicht wel zullen beginnen interessant worden. Na telefonisch contact met Jorg vernemen we dat de hoegne op 70 cm staat. Nog net iets te krap om goed te zijn. We moeten ook wat rekening houden met de afstand en het is intussen al rond 16:00 h. We kiezen daarom voor het zekere en kiezen voor de eau rouge.

Enkelen hebben het intussen al wat kou gekregen en haken af. Een beperkte ploeg zet weer in.
drummen aan het speelgolfjekort na de uitstap vernemen we da de hoegne nog is doorgestegen tot 90 cm. tedju, een Tros-marets had er dan toch in gezeten. Maar jammer, te laat. Maar voor velen was de eau rouge ook een primeur en na de Salm was dit toch ook al een hele verbetering.

Terug aangekomen in de jeugherberg inspecteren we onze slaapplaatsen en zetten we de avond in met een receptie. De drank vloeit rijkelijk...


santé - op een mooi nieuw kajak jaar


allen aan tafel


waag het niet aan mijn eten te komen!


komt daar iemand uit de kast ?Bekijk op Nirjhara-Maps

Salm, Vanaf Salmchâteau tot Vielsalm
Eau Rouge, Vanaf de wegbrug Francorchamps-Malmédy (circuit van Francorchamps) tot de samenvloeiing met de Amblève in Challe (Stavelot)

Medevaarders

Bruno
Gert
Jan
Jörg
Kris
Mark
Pascale
Peter
Philippe
Stefan
Tess
Thomas
Tom
Ward
Wim
Wim