30-05-2019

Reuss, Pfaffensprung-Amsteg

Waterstand Reuss Andermatt: 12m3/s, minimum

Minimum waterstand maar hoe plezant om terug op het water te zitten na een stevige autorit en vroege start van de dag.

Het eerste stuk verloopt zonder veel stress en eindelijk hebben we voldoende tijd om door te varen tot Amsteg. Wim heeft wat schrik voor de moeilijke omdrager en besluit tussen de 2 secties te stoppen. De omdrager valt uiteindelijk goed mee, efkes klefferen rond een lawinekegel en dan de via ferata voorzieningen gebruiken, 15-20min max.. Het om te dragen stuk valt waarschijnlijk wel te varen maar is zelfs bij onze lage waterstand quite beefy.

Voenkel tekent voor het comedy moment van de dag, supersnel door de via ferrata, als eerste aan de rivier om dan zijn boot solo te zien verdwijnen in de eerste rapid. Met de rest van de crew nog ergens tegen de kloofwand maar één optie, bootje achterna zwemmen en hopen op een goed keerwater op de juiste plaats.

Dit klein avontuurtje eindigt goed en we genieten volop van de mooie kloof die volgt, niet heel verschillend van karakter en omgeving dan de Brail schlucht op de Inn. All in, een absolute aanrader en de combinatie van de 2 stukken zorgt toch voor een veel meer substantiële invaarder dan enkel het korte bovenstuk. 's Avonds rijden we door naar een rustig kampeerplekje langs de Moesa na eerst nog een pizzake te steken (eerste confrontatie met de Zwitserse prijskaart vrij onthutsend, leve de credit card!).

Gert in de aanvaart naar de eerste drop


Zonneke, water, goed gezelschap, wat kan een mens nog meer wensen (OK wat meer water misschien)


Ward vermijdt vakkundig de "wokkel"


Start van de omdrager, eerst door een sneeuwgat...


Nice dropke in lower section
Voenkel heeft grote honger.

Bekijk op Nirjhara-Maps

Reuss, klassiek stuk
Reuss, onderstuk

Medevaarders

Bert
Bruno
Gert
Rick
Ward
Wim