10-03-2020

Tros Marets - Tree infested speed creeking

Super mooi namiddagje op de Tros-Marets. Twee weken geleden de Boven-Hoegne bij 85cm gevaren, maar de moed niet gehad om nat in de koude nog de bomen aan te pakken Tros-Marets, kans 1 gemist. Vorig weekend met minimum waterstand voor de Rur gekozen ipv van keien rijden op de TM, kans 2 gemist.
15 Maart nadert, dus dacht ik dat het vaarseizoen erop zat voor 2019-2020. Maar niets is minder waar, de weergoden zijn ons goed gezind. Het blijft regenen en ik pak last-minute een dinsdagnamiddagje verlof, enkel om TM toch nog te kunnen afvinken. Tenslotte in contact gekomen met Bram Peeters die ook alles laat vallen en mee aan de start staat.

Maar be carefull what you wish for, daar sta je dan 85cm en stijgend, het water raast maar door op het kleine smalle beekje met overal hangende takken. Plots wordt alles wat stressy...

Uiteindelijk viel het mee van bomen. Voor de bokkendoos wordt het wel wat oerwoud-achtig, echt veel laag hangende kleine takjes. Voor Deux Chènes ligt er een grote boom dwars, maar we kunnen erover varen, na Deux Chènes één noodstop gedaan voor een grote afgebroken tak. Het nieuwe brugje voor de kloof is verlaagd en erachter liggen een 3-tal bomen. De rest was redelijk clean. Maar het gaat echt wel snel, geen marge voor fouten, dus wel wat uitgestapt om passages te verkennen op bomen.
Second run zou prachtig geweest zijn, maar we kiezen om nog een Bayhonneke springen.

Bye
   Birdy

Kloof voor eerste drop, stressy


Kloof voor 2de drop, ssstressy, fun, heart pumping...


3de drop, hèhè, nailed it, yeehaaa


Bram booofing op Saut Hardi


Vanuit het keerwater


Pouhon des Cuves


De laatste passage (tussen boom en pin) voor de take-outBekijk op Nirjhara-Maps

Tros-marets, klassiek stuk

Medevaarders