14-07-2022

Store Ulla, take 2 met iets meer water

waterstand: ?

We overtuigen Allan (Noorse kajakker die we tegenkwamen op Numendalslagen) om mee te gaan naar de Store Ulla. Een nieuwe beek voor hem en een navette-oplossing + extra secu voor ons. Win win!

Iets meer water dan 2 dagen geleden. Rap het bovenstuk afgeknald. De slides kenden we nu goed dus puur genieten. Ik doe zelfs een deel achterwaarts (niet met opzet). Deze keer pik ik de 4m boof-drop net voorbij de slides wel mee. Het gaat vlot (ook al is de aanvaart wat tricky en mag je je niet teveel naar links laten duwen door de stroom) en het smaakt naar meer. Dus op naar het trio falls wat verder. De passage er vlak voor eindigt in een leuke auto-boof van rechts naar midden. Nog nooit zo zacht geland. Geniaal.De drop na de slides, beetje tricky aanvaart en zorgen dat je in 't midden zit.Allan, de Noor, op ??n van de tussendoor drops


en ook Sander


Allan mist de lijn met 40cm en gaat vol op de stenen, aaaaaaiiiiiAutoboof en super zachte landing, vlak voor de Store Ulla watervallen


En nu het echte werk. We bespreken de secu en film-posities vooraleer ik de spits af bijt.

Val 1: te links waardoor ik zo goed als volledig stil val op de ledge en dan als een baksteen naar beneden plons. Alles ok, maar niet zo stijlvol.
Val 2: iets te passief aangevaren, waardoor ik wat blijf plakken en 2 rolpogingen moet doen tegen de wand voor ik het hoofd weer boven water heb. Nog steeds in de boot dus klaar voor val 3.
Val 3: links invaren en mikken naar rechts, klein slagje links en lekker smooth landen richting het rechtse keerwater. Zelfs niet moeten rollen. Heerlijk!
Birdy beslist om de eerste 2 vallen ook te doen. We wisselen rollen en hij showcaset zijn expertise door beide vallen heel netjes af te varen. Petje af.Hoog en droog ;-)


Mooie recuperatie

Yeeh, Sandero vinkt Store Ulla Falls af, part 1.Part 2


Part 3, helaas met teveel waternevel van de waterval


Tijd voor alcoholvrije biertjes op een parking vol geitenkeutels. En ook tijd om andere streken te gaan verkennen. Noord? Of toch richting watervallen- en slide-paradijs Voss?

Sandy

Stavkirche Lom op weg naar Bovra

Bye
Birdy


Bekijk op Nirjhara-Maps

Store Ulla, bovenste stuk

Medevaarders