02-11-2023

Entella

Entella kl 2 tot in de zee met vloed
300cm peilschaal carasco

Dagje dat de hemelsluizen zich effe volledig openden. Geen kajak mogelijk alles staat donkerrood in vloed, of toch... Er is nog een klasse 2 stukje op de Entella dat tot in de zee loopt, misschien eens een goed moment om een beek tot in de zee te varen.

Dus of we go, vlak dobberen terwijl de regen zijwaarts voor ons ogen vliegt, storm, wind, ... Hier en daar wat smurfsurfen achter een brugpeiler et voila, de zee nadert al.

Maar als we het vlakke water zien eindigen in de golven van de stormende zee, lijkt me dat nou effe geen goed idee om daar zomaar in te varen.
Waar de rivier in de zee gaat, zijn er staande golven, branding of surfgolven die ter plaatse blijven, leuk om te surfen, maar 100m3 water stroming gaat wel onder je boot recht de zee in, als je hier moet rollen ben je rap 20 of 50m de zee in, naah rap naar de kant, dat laatste stukje draag ik wel.
Gert en Ward daarintegen plaatsen wel een surfke, nice.

't Is impressionant hoe de branding op het keienstrand breekt, shore break, de golven breken op het keienstrand. Dus met de kajak surfen zit er niet in, we laten de bootjes even op het strand en duiken zo de branding in, dikke fun.

Als we van het strand richting wagen door de stad stappen, komt de arm der wet even tussen beide, alles staat in vloed, dus er mag niet gekajakt op de rivier of zee worden, na een kwartiertje weten ze niet wat ze met ons moeten aanvangen, and off we go.

Bye BirdyRegen, regen, regenEntella, platte beekregen, regen, regen


Monding in de zee, surfing

Branding uitcheckenOops


Bekijk op Nirjhara-Maps

Entella, lowest

Medevaarders