24-07-2014

Defereggenerbach

Nadat Birdy, Voenkel en 't Rekkerken de bovenloop van de Defereggenbach (aka Schwarzach) hebben bedwongen waar ik ruimhartig de rol van shuttlebunny op mij heb genomen volgt een korte rit naar de instap van het standaard traject. Inmiddels is het weer omgeslagen van af een toe een druppel naar gestage regen met af en toe een klap onweer en na kort overleg wordt het "platte stuk" van het traject afgeknipt en varen we niet helemaal naar Zotten maar slechts tot net voorbij Bruggen. De peilschaal staat op 85cm wat overeenkomt met middenwater.Voor mij blijft amper genoeg "plat" over om even de spieren los te maken en de passage waar je van de weg inkijkt heeft toch wel indruk gemaakt... Na de eerste bocht knijpt de rivierbedding en neemt het verval toe, aan het eind van het eerste katarakt liggen een paar grote blokken waar je tussendoor blaast.
Ik raak een klein beetje de controle kwijt en begin wat keerwaters te missen, even de rem erop en mentaal een tandje erbij zetten. Het is al weer een tijd geleden dat ik op dit niveau heb gevaren. Voor de rest van het groepje is dit het een toetje van de dag maar ik moet wel even aan het werk om ze bij te houden. Langzaam neemt de moeilijkheid iets af en blijft er een stevig verblokte WW III over die naarmate de we verder varen nog vereenvoudigd.

Bij Bruggen (what's in a name) wordt een nieuwe brug gebouwd en vanwege het bordje "2 Seilen uber Fluss" zijn we even extra voorzichting maar de touwen zijn niet te zien.

Aan de uitstap kunnen we op de veranda van een, tijdelijk niet bewoond, huis even droog omkleden, al zijn er wat passanten die met lichtelijk verbolgen blik onze vrijpostigheid en natuurlijke verschijningsvorm bekijken... Het Nirjhara team dat wat stukjes Tauernbach en Isel heeft gevaren is helaas net te laat om onze boot de kant op te sleuren maar gelukkig wel op tijd om te zien dat we bijna twee peddels laten liggen!

de Nollander

Bekijk op Nirjhara-Maps

Defereggener bach, bovenste stuk tot parking tolhuisje
Defereggener bach, van Sankt Jakob tot Bruggen

Medevaarders