26-05-2012

Chiusella, Italiƫ

Na wat riverscouting besluiten ik en Bruno om de beneden Chiusella nog eens te varen als afsluiter van onze vakantie.

Het heeft die nacht flink geregend maar we kennen de rivier al. We verwachten een rustige afsluiter maar voor de onbevaarbare ingang van de kloof mag ik me al reppen om op tijd aan de kant te zijn.

In de kloof konden we de eerste keer nog volop foto's en filmpjes maken van de insprong nu is de stroming te sterk.

In de volgende stroomversnellingen laat de rivier zijn ware karakter zien. Keerwaters zijn verdwenen, alles spoelt goed door. We kennen de rivier maar alles gaat nu zeer vlug en stoppen is niet meer zo evident, m.a.w. onze vermoeide armen worden nog 1 maal op de proef gesteld..

Nu is het geen tijd om te zeuren maar om te sleuren!!


Ik zie aan Bruno's gezicht dat hij er net hetzelfde over denkt. Bij het overdragen van de dubbele drop valt mij boot van de rotsen waarbij Bruno zijn hand bezeert. Ik zie de pijn op zijn gezicht maar we kunnen verder varen, zonder verdere ongelukken komen we aan.


De terugreis terug verloopt voorspoedig. Eenmaal op het werk krijg ik een warm onthaal en "proberen" mijn collega's mijn heimwee van deze reis binnen "aanvaardbare" grenzen te houden.

ze zien hem toch zo graag

Peter


Weer op de camping lunchen we, pakken de clubtent vast in, nemen afscheid van Jorg en zijn vrouw en vertrekken naar de boven Chiusella.

start van de boven Chiusella, 1,5 km class V-VI steep creeking

Die staat toch wel dik. Hoog vanaf de brug kijken we op grote passages, ik trek mijn conclusies. Hier heb ik geen zin meer in. Leuk voor een mooie zonnige ochtend, maar niet als laatste koude traject van de dag/week.

Uiteindelijk passen Bruno en Peter ook maar besluiten wel hun duracelletje leeg te gaan varen op het laatste traject van gisteren, de beneden Chiusella.

Suc6 duracelletjes!

Als laatste 5 Nirjharanen sluiten we af met een pizzaatje in het dorp, morgen terug naar huis, maandag nog een dagje bijkomen en dan dinsdag maar weer aan het werk.

Met dank aan Bruno, Bert, Erik, Gert, Jan, Jo, Jorg, Peter, Pieter, Robert, Stef en Wim voor deze relaxte 10 vaardagen. Helmaal top!

Menno


All in, what a great holiday. Taking into account the white water, the food, the people, Piemont is without doubt the best Spring creeking destination in Europe, except for Norway maybe. When do we go back?

BrunoTHE END

Bekijk op Nirjhara-Maps

Chiusella, beneden stuk van Traversella tot wegbrug Vistrorio

Medevaarders