16-12-2012

hoegne, België

Na zaterdag twee mooie rivieren te hebben gevaren met de andere clubleden gaat iedereen naar huis en zoeken wij een plaatsje om ergens onze tentjes te zetten.Uiteindelijk gaan we richting Belleheid en zetten onze tenten in het bos achter de parking aan de overkant van de rivier.Het cafétje daar blijkt volledig vernieuwd te zijn en heeft nu ook nog een klein kerstmarktje met open kampvuren, warme wijn en andere geneugtes.`s Avonds heeft de Hoegne 72cm.Na een druilige nacht staat ze op 80cm. Ideaal.

We verwachten dan ook een stormvloed van ongeduldige Nirjharezen aan de uitstap.Na wat geSMS blijkt dat de interesse toch magerder is dan verwacht. Waar zitten al die Diehards, toch niet bang van een koude beek, of is het de schuld van de pegel op internet die een dalende waterstand aangeeft.Dan maar onder ons twee naar boven gereden. Daar komen we een groepje vaarders tegen uit Mol, en na het navetten sluiten we bij hen aan.Blijkt dat twee van de vijf een maidentrip gaan maken op de Hoegne. Spannend voor die mannen.

Het bovenste stuk wordt gedragen, tot de mooie instap om het laatste dropje mee te pakken.Een beetje verder moeten we de zaag bovenhalen, en verwijderen we een boom tussen de twee slides.Tegen het einde van de rivier, vlak voor de Leopold II staan onze Molse vrienden er een beetje teneergeslagen bij: één van de mannen van de maidentrip heeft zijn schouder uit de kom.Hij kan te voet verder, de rest vaart alles uit.

We eindigen natuurlijk met een Chimayke bleu.

Bekijk op Nirjhara-Maps

Hoegne, Bovenstuk, van passerelle de centenaire tot pont de belleheid

Medevaarders