22-09-2013

opkuis Tros marets en tourke in de omgeving met MTB

BR alias B heeft een plan: Laten we de Tros-Marets opkuisen! Fantastisch idee zegt BDW alias MG En we kunnen van de gelegenheid gebruik maken om in de buurt ook nog een MTB tochtje te doen.
Nobel plan... de parel van de Venen heeft geen boom-en takkenversperringen nodig om spannend te zijn. Een koppel Nirjharianen wordt bereid gevonden de MTB-tocht er bij te nemen en spreken af aan de instap van de TM (alias Parel ven de Venen).

B.R. geeft aan enkel in de namiddag te kunnen komen maar wordt ter plekke nergens opgemerkt.Wie er wel zijn:
MVR alias G: geeft op voorhand aan in slechte conditie te zijn maar daar blijkt bij het MTB-tochtje niets van aan te zijn. De belofte om JVR alias onbekend achteraan te vergezellen wordt schromelijk verwaarloosd.
WV alias DS: maakt duidelijk dat een boom opheffen gemakkelijker gaat dan een boom voortslepen
PP alias P: door iedereen gekend voor het fijnere snoeiwerk
MVO alias onbekend: sleurt graag met touw en kettingzaag. Vandaag stuurvrouw aan de wal.
JVR alias onbekend maar meester van de touwtechnieken: moet vandaag toegeven dat een halve boom beter schuift dan een hele boom
BDW alias MG: gidst op het land even accuraat als op het water

De voormiddag wordt nuttig besteed en de TM is grondig opgekuist tot na de kloof. Enkel in het begin hebben we een - wat we dachten - Beverdam ongemoeid gelaten. JVR en P zijn niet onder de indruk van de TM (en hebben de TM ook nog nooit gevaren). Ze vinden het een prutsbeek. Benieuwd of ze na de winter even grootsprakerig zullen zijn.
P die bij het fijne snoeiwerk wat achter was gebleven komt trouwens verdacht nat aan bij het eindpunt. De prutsbeek heeft dus duidelijk al 1 puntje voorsprong genomen.


Parel van de Venen of Prutsbeek???

En dan was er de namiddag. De suggestie om direct naar een plaatselijke kroeg te gaan wordt onbegrijpelijk maar waar afgewezen. Ondergetekende (die duidelijk onbekend wil blijven) snapt er niets van en ondergaat braaf zijn lot. Eigenlijk heeft hij zich geamuseerd maar wil hij het niet toegeven.

Opmerkelijke feiten:
 • DS kan een band doen springen enkel met kracht en rijtechniek
 • P kan vallen en is in zijn herstellingswerkzaamheden minder verfijnd dan bij zijn snoeiwerk
 • ook MVO kan vallen
 • het cafĂ© met paardengeur aan Belleheid is toe en staat te koop • Met onze excuses voor de talrijke afkortingen en het wat moeilijkere lezen... (we zijn niet zo zeker zijn of onze werkzaamheden helemaal legaal zijn).
  Vriendelijke groeten,

  Onbekend J.

  Bekijk op Nirjhara-Maps

  Tros-marets, klassiek stuk

  Medevaarders