in 2013

26-12-2013

Kerstlesse

lees meer
Calorietjes van kerststronken en kalkoenvulsels verteren vrij goed op de Lesse. 150cm in Daverdise is volgens Thomas toch wel een minimum niveau.
16-11-2013

Lesse & Vresse

lees meer

Lesse

Altijd een leuke klassieker, alhoewel bij 't uitstappen uit de wagen in Maissin realiseren we ons dat het in d'Ardennen toch een stukske kouder is dan in de Vlaanders, brrr. Wat doen wij hier een week na Ticino of Ardeche??? Soit, eenmaal op 't water voeler we ons kiplekker :-) En bij het eerste speelgolfke ben ik al aan 't eskimoteren, voila.
02-11-2013

La Glueyre: top beek! (met film)

lees meer
Laatste kajakdag... De Glueyre heeft nog meer dan genoeg water (midden water) en het is er aan te zien dat het een local hot-spot is. Aan de uitstap staat een tentenkamp met Franse collega's en terwijl wij bij de instap wachten op de shuttle mannen (Gert en Stef)...
01-11-2013

La Dunière (nu met filmpje)

lees meer
Opstaan in de Gite van Pont Mont Vert, het is echt iets anders dan uit een tent kruipen bij één à twee graden. Thomas gaat ons daar eeuwig dankbaar voor zijn. De vorige dag zit nog in ons lijf.
31-10-2013

Tarn (met filmpje)

lees meer
Dit moet één van de hoogtepunten van deze vakantie worden... In ieder geval klopt dat al wat de koude betreft. Nadat we ons installeren op de camping worden alle mogelijke laagjes textiel aangetrokken. De campinguitbater geeft ons alvast een goede tip: ga morgen slapen in de gemeentelijke gite.
30-10-2013

Haute Ceze (nu met filmpje)

lees meer
Zoals de avond er voor afgesproken worden we vroeg wakker gemaakt door Menno. Vandaag steken we door naar de Tarn wat volgens Tom Tom 4 uur gaat duren. Jo pakt een pilleke tegen de bochten maar daar zien wij niets van. De extra kleine weggetjes zijn er om onderweg een paar instappunten na te kijken.
29-10-2013

L'Auzène na de sprong tot op de camping aan de Eyrieux

lees meer
29-10-2013

Haute Glueyre langs rechts...

lees meer
De Glueyre staat zeker op het verlanglijstje en we gaan kijken naar de instap van het onderste stuk. Die staat tegen het maximum niveau aan en één van de eerste passages ziet er behoorlijk beangstigend uit.
28-10-2013

L'Auzène: nu met filmpje...

lees meer

Verslag Menno

Zondag 6 uur, snel eruit, even een bakkie en een boterham en dan op weg, er is water! Water? In de Ardennen? Eifel? Nope, in het Centraal Massief in Frankrijk. Al maanden staat het op de agenda van Nirjhara om daar van 26 oktober tot en met 3 november te gaan varen.
28-10-2013

Najaarsverlof Cevennen

lees meer
De tofste momenten van het najaarsverlof in de Cevennen...
19-07-2013

Germanasca

lees meer
After some good pizza, a nice campfire and a good night of rest, Thomas and I decided to wake up on the 4m drop.
18-07-2013

an exploration on the Germanasca di Massello

lees meer
Already on the wish list since last Spring holiday, we decided to check water levels on the Germanasca on our transit from Guillestre to Valsesia.